clear sky
15°C
14.05.2024.
Beograd
eur
117.1197
usd
108.716
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Brzi kroasani sa ratlukom

30.07.2014. 10:43
Piše:
Srbija Danas
Kroasani
Kroasani / Izvor: Foto: Tumblr

Mekani i savršeni za doručak!

Potrebno:

  • 500g brašna
  • kesica suvog kvasca
  • 2 supene kašike margarina
  • 3-4 supene kašike ulja
  • 3 supene kašike šećera
  • 1 kafena kašičica soli
  • 1 šolja vode
  • 150g ratluka
  • 1 žumance

Priprema:

Prosejati brašno i u njemu napraviti udubljenje u koje treba sipati kvasac, margarin, ulje, šećer, so i šolju hladne vode. Zamesiti testo da bude meko i elastično. Ostaviti da narasta pola sata.

Testo razviti u krug, seći trouglove i na njih stavljati komadiće ratluka. Zamotati ih u kroasane.

Premazati žumancetom i peći u zagrejanoj pećnici (20-25 minuta na 180-190°C).

Služiti uz kakao, belu kafu, kafu ili toplu čokoladu.