Čorba od crvene paprike
Ukusno, brzo, lepo!
20.07.2014.
09:48
Komentari (0)
Potrebno:
- 3 crvene paprike
- kašika ulja
- 1 crni luk
- 2 kašike brašna
- 1,2 litra supe
- 3 paradajza
- so, biber
Priprema:
Raseći paprike na pola i izvaditi im semenke. Odseći četiri tanka štapića i ostaviti ih sa strane, a ostatak paprika grubo naseckati. Zagrejati ulje. Na laganoj vatri pržiti sitno seckan luk i paprike dok ne omekšaju. Dodati brašno i pržiti dva minuta, uz neprestano mešanje.
Postepeno nalivati supu, pa dodati iseckan paradajz (prethodno mu oljuštiti kožu), so i biber. Pustiti da provri, mešajući, a zatim poklopiti i 20 minuta kuvati na blagoj vatri, povremeno mešajući.
Pustiti čorbu da se ohladi, pa je izmiksati da bi se dobila glatka smesa.
Čorbu polako zagrejati. Pri serviranju ukrasiti štapićima paprike.Po
Po želji zakiseliti i zaljutiti.