clear sky
15°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

DA, TO JE TA NAŠA PEKARA: Umesite hleb za 5 minuta!

17.02.2015. 10:43
Piše:
Srbija Danas
Hleb
Hleb / Izvor: Profimedia

Što rekoše Tapovci: "Kako je pekar biti, nećemo ništa kriti – sve cure vole kad miriše na hleb"...

Potrebno:

  • 750g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašika meda
  • 500ml tople vode
  • 100ml toplog mleka
  • 3 kašičice soli

Priprema:

Pomešajte vodu, mleko, med i kvasac i ostavite smesu nekoliko minuta da "radi". Dodajte brašno pomešano sa solju i varjačom mešajte dok se sve ne poveže. Testo treba da bude mekano i lepljivo. Pospite ga brašnom, pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da narasta.

Rernu zagrejte na 240° i na njeno dno stavite posudu sa vrelom vodom. Pleh prekrijte papirom za pečenje i pospite ga brašnom. Testo istresite na pobrašnjenu radnu ploču, pa ga poselite na dva dela i brzo oblikujte dva hleba. Stavite ih u pleh i zasecite ih. Pecite 30-40 minuta.