light rain
14°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

DOMAĆI UKUS ORIJENTA: Pileći bataci u sosu od badema

07.12.2014. 10:37
Piše:
Srbija Danas
Piletina sa bademima
Piletina sa bademima / Izvor: Profimedia

Piletina je savršeno meso koje možemo pripremiti na bezbroj načina. Mi vam danas predlažemo da osetite istok kroz ovaj specijalitet.

Potrebno:

  • 4 pileća bataka
  • 10ml belog vina
  • 200g badema
  • 2 supene kašike pirea od paradajza
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kafena kašičica putera
  • 1 supena kašičica ulja
  • šećer, so

Priprema:

Batake dobro operite, pa ih pandlujte. Meso posolite i ispržite sa svih strana na ugrejanom ulju. Složite meso u vatrostalni sud. U drugom sudu karamelizujte malo šećera, dodajte puter, sitno seckanu šargarepu i luk, vino i pire od paradajza. Kuvajte dok se ne zgusne sos, pa dodajte mlevene bademe i sklonite sa vatre. Sosom prelijte meso i servirajte uz pečeni krompir.

Ako želite, meso možete pri serviranju dekorisati tako što ćete preko njega i sosa posuti listiće badema.