Skip to main content
Saša Radulović

DOSTA JE BILO PREVARA LIDERA POKRETA "DOSTA JE BILO": Radulović je otimao keš od propalih firmi?!

Foto: mc.rs
Država 2011. pokrenula je istragu protiv Saše Radulovića zbog mahinacija koje je počinio kao stečajni upravnik.

Saša Radulović, bivši ministar privrede i lider stranke “Dosta je bilo“, svojevremeno je kao stečajni upravnik nma sumnjiv način izvlačio milione iz firmi koje su mi, od države i suda bile poverene na upravljanje, dokazuje dokumentacija do koje je došao Informer.

RADULOVIĆ PROZVAO TADIĆA I ČEDU: Oni su istrošeni ljudi, nemaju politički potencijal ni ideje!

Radulović, koji se danas u Srbiji predstavlja kao najveći zaštitnik obespravljenih radnika bio je pod istragom zbog sumnje da je nezakonitim postupanjima oštetio državu i firme u stečaju. Tu istragu je, međutim, obustavio upravo Radulović kada je 2013. postao ministar?!

Sve davao sebi

Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) pokazuje dokumentacija, započela je 2011. postupak protiv Saše Radulovića. U toj istrazi otkriveno je da je Radulović knjigovođstvene poslove u stečajnim postupcima koje je on kontrolisao ustupao firmi čija je vlasnica njegova supruga, što je klasični sukob interesa.

PODELIO BI OTKAZE ZA 100.000 LJUDI: Ovo su obećanja Saše Radulovića, ako pobedi na izborima

Osim toga, Radulović je, po nalazima iz istrage, svesno i sistematski, odugovlačio stečajne postupke kako bi što duže primao astronomske naknade od po nekoliko stotina hiljada dinara mesečno.

Takođe, bio je osumnjičen i da je izbegavao popis kompletne imovine firmi koje su mu bile date na upravljanje.

Ova istraga, međutim, nikada nije završena. Zašto? Pa Radulović je 2013, čim je postao ministar, promenio kompletno rukovodstvo ALSU i preko svojih ljudi sredio da država odustane od istrage protiv njega.

OPOZICIJA U RASULU: Borka ispalio i Radulović?

Radulović se juče kako bi potvrdio ili negirao ove navode, nije oglašavao. Njegov suradnik Aleksandar Stevanović tvrdi da su postupci protiv Radulovića obustavljeni samo zato što nije bilo dokaza.

- Matićeva je odvedena u ALSU zato što je dobro radila posao, a ne zato što je bila nečija drugarica... - objašnjava on.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd