clear sky
15°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

EKSPLOZIJA UKUSA: Pitice sa mesom i patlidžanom

18.10.2014. 10:52
Piše:
Srbija Danas
Pitice u obliku trougla
Pitice u obliku trougla / Izvor: Profimedia

Za sve ljubitelje pikantne hrane!

Potrebno:

  • 6 kora za pitu
  • 125g mlevenog mesa
  • 1 patlidžan (oko 250g)
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka
  • 50g sira
  • ½ veze peršuna
  • 1 kafena kašičica ljutenice
  • 6 supenih kašika ulja
  • so

Priprema:

Zasladite se - američkim ludim kolačem

Patlidžan ispeći (možete ga uviti u aluminijumsku foliju i tako staviti u rernu), pa očistiti i iseckati na sitno. Luk iseći na rebarca i dinstati na dve supene kašike ulja. Kad omekša, dodati meso i dinstati dok smesa ne postane trošna. Kada se ohladi dodati rendan sir, belance od jajeta, ljutenicu, patlidžan i sitno seckan peršun. Dobro promešati smesu i posoliti po ukusu.

Kore za pitu iseći na trake i premazati uljem. Na kraj svake trake staviti po kašičicu fila, pa motati u trougao. Kada se slože svi trouglovi, premazati pitice sa umućenim žumancetom. Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C.