Petak 01. dec 2023.
Lišće

DA NE BUDE VIŠE ZABUNE: Evo kako vagina ZAISTA treba da MIRIŠE!

Foto: Profimedia
Kada dođe do oralnog seksa postavlja se pitanje...

Svaka dama, koliko god bila sigurna u svoje održavanje higijene, ima trenutke kada se zapita da li je sve zaista u redu sa njenim mirisom "tamo dole". Te sumnje se obično pojačavaju u trenucima kada se bliži oralni seks. Tada se glavom roje silna pitanja poput "Da li mirišem normalno? Šta je uopšte normalan miris? Kako vagina treba da miriše?"

vagina
Foto: Profimedia

– Zdrava vagina ne bi trebalo da ima bilo kakav miris – objašnjava za portal YourTango dr Ronald Blat, hirurg i direktor ginekološkog centra na Menhetnu.

Ipak, vagine često imaju miris - ne takav da se od njega onesvestite, ali svaka vagina uglavnom ima neki svoj karakterističan miris.

U tome nema ničeg strašnog - svaki čovek ima svoj karakterističan miris, a isto važi i za vagine. Ukoliko ste se tek istuširale, velika je šansa da vaša vagina nema nikakav miris. Međutim, posle maratonskog seksa, budite uvereni da će se i vagina "osećati".

Svaka vagina ima svoj karakterističan miris, koji je kombinacija više faktora - bakterija koje u njoj žive, vaše ishrane, materijala donjeg veša, higijenskih navika i mnogih drugih. Pored toga, ne zaboravite i da je uloga vagine i da ispušta feromone kojima je uloga da zainteresuju muškarce za vas.

– Ne bih znala da vam kažem kako vagina treba da miriše, ali mogu da vam objasnim kako ne treba da miriše – objašnjava ginekološkinja Meri Džejn Minkim. Prema njenim rečima, vagina ne bi smela da se oseća na trulu ribu... i naravno ni na šta trulo. Takav miris uzrokuje bakterijska vaginoza, koju prouzrokuje disbalans dobrih i loših bakterija. Ph vrednost takođe je bitan faktor za miris vagine.

Devojku boli vagina
Foto: Profimedia

– Mnoge žene će nakon menstruacije osetiti da im se miris vagine promeni. Dosta žena takve promene primeti i nakon seksa. To je zbog sperme, čija je pH vrednost oko osmice.

Međutim, dobra vest je da se vagina sama čisti i da prirodno proizvodi iscedak preko koga izbacuje bakterije iz vašeg tela. Ukoliko vam je iscedak beo, ili sa vrlo malo žute boje, nemate razloga za brigu. Međutim, ukoliko je siv, neon - zelene ili žute boje, preporučujemo vam da se odmah obratite ginekologu.

Pročitajte i:

 

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd