clear sky
14°C
16.05.2024.
Beograd
eur
117.1216
usd
108.2155
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

FASCINANTNO: Napravite sami Nutelu!

30.01.2015. 10:59
Piše:
Srbija Danas
Nutela
Nutela / Izvor: Profimedia

UPOZORENJE: Postoji opasnost da ovaj krem zavolite još više!

Potrebno:

  • 1 ½ šolja lešnika
  • 1 ½ šolja punomasnog mleka
  • ¾ šolje mleka u prahu
  • 1 supena kašika meda
  • prstohvat soli
  • 1 prepuna šolja iseckane/izlomljene crne čokolade
  • 1 nepuna šolja iseckane/izlomljene mlečne čokolade

Priprema:

Ispecite lešnike u plehu koji je postavljen papirom za pečenje – oko 10 minuta na 200° ili dok ne omeknu i ne počne da im puca opna. Prebacite ih na čistu krpu, zamotajte i trljajte ih preko krpe, tako da im spadne ljuska što je više moguće. Dok su još topli, prebacite ih u blender i meljite dok ne dobijete pastu nalik puteru od kikirikija.

U međuvremenu, zagrejte mleko, mleko u prahu, med i do u manjoj šerpi, dok ne počne da vri. Sklonite sa vatre, a čokolade rastopite na pari ili u mikrotalasnoj pećnici – uz povremeno mešanje.

Dodajte rastopljenu čokoladu mlevenim lešnicima i nastavite da blendate, uz povremeno zaustavljanje – ako je potrebno da spatulom pročistite ivice posude. Dodajte smesu od toplog mleka i nastavite sa mešanjem dok ne dobijete glatku smesu.

Od ove količine sastojaka dobićete dve šolje krema.