Četvrtak 07. dec 2023.
Film

Filmomanija od 18. do 24. septembra

Foto: Facebook
U periodu od 18. do 24. septembra prvi put će se održati revija filmova Filmomanija i to ekskluzivno u bioskopu Cineplexx Ušće.

Ova filmska revija već osam godina održava se u Zagrebu, a ove godine istovremeno će se dešavati u Cineplexx bioskopima u Beogradu, Ljubljani, Skoplju i Podgorici.

Punih 7 dana ekskluzivno u bioskopu Cineplexx UŠĆE gledaoci će moći da uživaju u najnovijim ostvarenjima sedme umetnosti reditelja kao što su Lukas Mudison, Olivija Asajas, Ari Folman, Majk Li i Korneliju Porumboju, prenosi B92.

Nakon veoma hvaljenih i uspešnih ostvarenja "12:08 Istočno od Bukurešta" i "Policijski, pridev" s kojima je sveukupno osvojio čak 24 nagrade na različitim međunarodnim filmskim festivalima, rumunski reditelj Korneliju Poromboju ove godine predstavlja svoj novi film - "Kad se noć spusti na Bukurešt" (Când se lasa seara peste Bucuresti sau metabolism) prikazan u službenoj konkurenciji filmskih festivala u Njujorku, Lokarnu i Torontu.)

Reditelj Olivije Asajas autor filma "Nešto u vazduhu" donosi hvaljenu dramu "Oblaci nad Sils Marijom" u kojoj su glavne uloge ostvarile dobitnica nagrade Oskar Žilijet Binoš i zvezda "Sumrak" sage Kristen Stjuart.

Lukas Mudison ("Lilja 4-ever", "Fucking Amal") nakon četiri godine pauze vraća se s novim filmom "Mi smo najbolje" (Vi är bäst) koji je na filmskom festivalu u Tokiju osvojio Gran Pri, a tu je i novi film Hansa Petera Molanda "Po redu nestajanja" (In order of Dissapearance ), iz zvanične konkurencije Berlinskog filmskog festivala.

Uz već ranije najavljene naslove tu je i film "Gospodin Tarner" (novi film Majka Lija za koji je glumac Timoti Spal osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu), kao i "Tom na farmi" (novo ostvarenje Zavijera Dolana dobitnika nagrade kritike na filmskom festivalu u Veneciji) nesumnjivo je da nas očekuje još jedna atraktivna revija dobrog filma – Filmomanija.


Vremenska prognoza
Tamni oblaci
2 Beograd