fog
10°C
13.05.2024.
Beograd
eur
117.1305
usd
108.6856
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Grilovano marinirano povrće

01.05.2014. 10:30
Piše:
Srbija Danas
Grilovano povrće
Grilovano povrće / Izvor: Profimedia

Idealno zdravo za prvomajsko roštiljanje!

Potrebno:

2 patlidžana

2 tikvice

200g šampinjona (sitnijih)

2-3 glavice crnog luka

za marinadu:

2-3 čena belog luka

2-3 struka mladog luka

8-10 grančica peršuna

2 grančice origana

1 lovorov list

ruzmarin

6-7 supenih kašika ulja

sok jednog limuna

so, biber



Priprema:

Marinadu pravite tako što sve (osim lovora i ruzmarina) stavite u blender i pasirate dok se ne napravi pire. Potom dodajte lovor i ruzmarin i ostavite marinadu na pola sata u frižideru, u zatvorenoj posudi.

Patlidžane i tikvice secite na kolutove, luk na polovine, a pečurke ostavite cele. Povrće potopite u marinadu i ostavite ih u njoj jedan sat. Grilujte povrće, ali pečurke ne okrećite (da iz njih ne iscuri sos).

U sezoni kukurza možete seći klipove (neka kolutovi budu debljine dva zrna), pa i njih ovako marinirati i grilovati.

}