Skip to main content
FK Crvena zvezda, pripreme

GUŽVA: Na Zvezdinoj prozivci 34 fudbalera!

Foto: FK Crvena zvezda
Trener Nenad Lalatović okupio crveno-bele na “Marakani”. Atmosfera na prozivci veoma dobra.

Uz nikad veću medijsku pažnju i fascinantno visok broj fudbalera počele su pripreme Crvene zvezde. Novi trener Nenad Lalatović ima na spisku 34 igrača, od kojih će dobar deo sigurno da otpadne, a neki sa tog spiska su već bivši fudbaleri Crvene zvezde.

Na spisku trenera Zvezde nalaze se sledeći igrači: Predrag Rajković, Miloš Trkulja, Filip Manojlović (golmani) i igrači: Nenad Milijaš, Marko Petković, Savo Pavićević, Đorđe Rakić, Filip Kasalica, Aleksandar Kovačević, Goran Gogić, Vukan Savićević, Novak Martinović, Ljubo Nenadić, Darko Lazić, Migel Arauho, Nikola Karaklajić, Nikola Đorđević, Nemanja Ahčin, Stefan Čikić, Vukašin Jovanović, Marko Grujić, Dušan Živković, Marko Marinković, Milan Jokić, Luka Jović, Darko Lazović, Lazar Martinović, Ifeani Onjilo, Miloš Stojanović, Miloš Đukanović, Miloš Brajović, Mihajlo Ristić, Saša Cilinšek i Abiola Dauda.

- Drago mi je što na prvoj prozivci vidim ovoliki broj fudbalera – rekao je mladi trener obraćajući se brojnim predstavnicima medija. - Radujem se izuzetno lepoj atmosferi koju smo imali u svlačionici za vreme sastanka. Pojavili su se svi igrači osim Ninkovića, Mrđe i Pečnika (Pečnik je došao da se pozdravi, ali nije trenirao, prim. aut).

Znate li nešto više o pojačanjima nego pre tri dana?

- Iskreno, ne znam. Dao sam moj spisak želja, pa ćemo videti kakve su mogućnosti da nešto od toga realizujemo.

Šta će se dogoditi  sa levim bekom Mijailovićem, koji nije na prozivci?

- Mijailović je mnoigo dao Zvezdi prošle sezone, istekao mu je ugovor i u ponedeljak ćemo razgovarati sa njim. Nadam se da će ostati.

Zvezdan Terzić, FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Kakve su vam ambicije?

- Crvena zvezda bez obzira na sastav uvek mora da juriša na titulu. Da sam kojim slučajem u mogućnosti da dovedem neke iskusnije igrače poput Žigića i Lukovića, bio bih siguran i jedini odgovoran, ukoliko Zvezda ne bi osvojila titulu. Međutim, ni za sasatv kojim budem raspolagao neću se odreći krune koju smo osvojili ove godine.

Kakvi su planovi sa mladim igračima?

- Očekujem da uz pet-šest iskusnijih, bacim u vatru talentovane fudbalere koji će imati moju i podršku kluba. Verujem da ćete iI vi novinari pomoći jer mlad igrač je i emotivan i voli da pročita nešto lepo o sebi. Sa njima treba biti strpljiv, tražim samo malo strpljenja, pa da se kockice slože.

Crveno-beli petog jula odlaze na pripreme u Sloveniju, a sredinom jula crveno-beli putuju u Belgiju gde će odigrati prijateljske mečeve sa Mehelenom i Genkom.

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd