Petak 23. feb 2024.
Trg republike

HOĆE LI PASTI DS U STAROM GRADU? "Nisu uradili ništa za građane, a funkcioneri sve bogatiji"

Foto: Profimedia
Preko dve decenije na vlasti u opštini Stari Grad u Beogradu nalazi se Demokratska stranka, međutim, mnogi su uvereni da joj se "tron" klima.

Naime, posle višegodišnje vladavine DS u opštini Stari Grad, mnogi su uvereni da ovog puta DS neće trijumfovati u ovom delu prestonice.

Član Srpske napredne stranke Zoran Babić u razgovoru za Srbiju Danas.com izrazio je ubeđenje da je DS-u došao kraj kako u Vojvodini, na Vračaru, tako i u Starom gradu.

- DS nije uradila ništa za građane tih opština već je uradila samo i isključivo za lični interes i zbog toga sam siguran da će građani i Starog Grad, ali i ostalih opština u Srbiji napraviti jasnu razliku između politike koja bi vratila Srbiju u vreme pljačkaške privatizacije, u vreme korupcije i politike koju zastupa Aleksandar Vučić i SNS, a to je politika ujedinjena, politika daljih reformi našeg društva – rekao je Babić.

zoran babic
Foto: Srbija Danas

On je dodao da će padu DS-a u Starom Gradu doprineti i politika kojom su funkcioneri DS postali sve bogatiji, a građani koji žive na tim opštinama imaju sve lošije uslove za život.

Sa njim se slaže i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović koji kaže da DS ništa nije uradila za pomenutu opštinu, kao ni za jednu drugu u kojoj su bile na vlasti, a vladaju gotovo dve i po decenije.

GDE NESTADE INTELEKTUALNA ELITA? Nećete verovati ko se sve nalazi na izbornoj listi DS-a!

- Oni su umislili da su privatizovali te opštine bukvalno za sebe, kao da su to njihovi privatni feudi, kao da svi građani moraju da budu njihovi taoci – objašnjava Đukanović za naš sajt.

vladimir djukanovic
Foto: Srbija Danas

Prema njegovim rečima, otvoriće se Pandorina kutija i tada će se videti ko je na koji način zakupljivao poslovne prostore, kako su se oni prodavali, ko su njihovi vlasnici, kako su se dograđivale zgrade itd.

DEMOKRATE U POTPUNOM RASULU: Šutanovac prelazi kod Tadića?

- Mislim da će to biti jako zanimljivo za građane Beograda i mislim da na primeru opština na kojima je DS bio na čelu će se videti kako su pljačkani građani Beograda, posebno građani tih teritorija gde su dugo bili na vlasti – zaključio je Đukanović.

Pismo građanima

Potpredsednik samostalnog DSS i građevinski inženjer Nebojša Bakarec u pismu građanima Starog grada pozvao je na promenu vlasti:

- Stanje u Skupštini opštine Stari grad, nije dobro. Nije normalno, i nije zdravo, da jedna stranka – Demokratska stranka, vlada našom opštinom punih 20 godina! Demokratska stranka je za 20 godina vlasti, napravila neprirodnu spregu između zakonodavne i izvršne vlasti, koje drži 20 godina, i velikog broja svojih članova, koje je zaposlila u opštini tokom 20 godina vlasti. Tako nešto, ne postoji nigde drugde u Srbiji, osim na Vračaru, gde je ista situacija - stoji u pismu Bakareca.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd