Skip to main content
Mišković i Todorić

NAJBOGATIJI U REGIONU PO FORBSU: Hrvati ili Srbi?

Foto: Youtube Printscreen
Nova lista časopisa Forbs rangirala je po bogatstvu i naš region, tj. biznismene u njemu. Prva tri mesta na ovoj listi ipak ne idu Srbima.

Vrh je rezervisan za Hrvate.

Vlasnik koncerna Agrokor Ivica Todorić je na prvom mestu, zatim, vlasnik Orbika, Branko Rogić i Emil Tadeski u čijem je vlasništvu Atlantik grupa.

Ivica Todorić
Foto: Youtube Printscreen/privredni hr

Što se Srbije tiče, par se biznismena već godinama smenjuje na "prestolu".

Miroslav Mišković
Foto: Youtube Printscreen

Tako se sa novom listom na vrh vratio Miroslav Mišković sa 463, 7 miliona evra prihoda Delta holdinga. Miodrag Kostić, lider od prošle godine smanjio je svoje prihode za 20 odsto sa svojom MK Grupom.

Saša Glušac, Ivica Vukelić i Velibor Đurović, koji su suvlasnici Autoritas investmentsa iz Novog Sada, dele drugo mesto nakon Miškovića, sa svojim prihodima od 369,4 miliona evra.

Što se  Slovenije tiče, na listi su bračni par Iza i Samo Login, koji stoje iza preduzeća Outfit7, koje je  specijalizovano za mobilne aplikacije. Prihod kompanije je 617,2 miliona evra.

Ovaj bračni par je prestigao preduzetnika Sandija Češka, koji u svom vlasništvu ima  telemarketinšku firmu Studio Moderna, sa 390,7 miliona evra prihoda.

I Bosna I Hercegovina ima svoje predstavnike kada je čuvena Forbsova lista najbogatijih preduzetnika na ovim prostorima  u pitanju.

Izudin Ahmetić, vlasnik Hifa grupe, koja posluje u naftnom sektoru, ostvarila je profit od 330. 5 miliona evra, za njim, na drugom mestu je Senad Džambić, sa ostvarenom zaradom od 258, 9 miliona evra, koji u posedu ima trgovački lanac Bingo, koji navodno prelazi u ruke Intereksa.

Lanac marketa Bingo
Foto: Youtube Printscreen/Dnevnik TV1

Boje Makedonije  brani Minčo Jordanov, čija građevinska kompanija ima vrednost od 26,4 miliona evra. Sledi Andreja Josifovski, naftaš, sa 22, 5 miliona evra vrednim akcijama.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
22 Beograd