clear sky
20°C
17.06.2024.
Beograd
eur
117.0802
usd
109.0132
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

IDEMO U AFRIKU: Marokanski kebab – bajka savršenog ukusa

15.02.2015. 10:43
Pileći ražnjići
Pileći ražnjići / Izvor: Profimedia

Ova kombinacija jagnjetine i začina potpuno će vas očarati!

Potrebno:

  • 450g jagnjetine
  • 1 paprika
  • ulje
  • 1 čen belog luka
  • 2 supene kašike sitno seckanog peršuna
  • 2 supene kašike sitno seckanog korijandera
  • ½ glavice luka
  • biber, biber u zrnu
  • sok od ½ limuna

Priprema:

Zamešajte sve sastojke osim mesa, paprike i ulja. Jagnjetinu iseckajte na komadiće i ubacite u zamešane začine. Dobro promešajte i ostavite u frižideru na bar 30 minuta. Što duže meso ostane u marinadi, to će biti ukusnije. Ređajte meso i parčiće paprike na žicu za ražnjić, pa svaki premažite uljem. Pecite kebabe na roštilju.