Skip to main content
pogubljenje

JOŠ JEDNO POGUBLJENJE U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Evo zašto je Pakistancu odsečena glava

Foto: Profimedia/ilustracija
Pakistanac osuđen u Saudijskoj Arabiji na smrt zbog ubistva pogubljen je danas odsecanjem glave, postavši tako 79. osoba nad kojom je u toj ultrakonzervativnoj kraljevini izvršena smrtna kazna od početka ove godine. Elias Ismail proglašen je krivim za ubistvo jedne žene poreklom iz Bangladeša, koju je izbo nožem do smrti.

Ismail je pogubljen u Džedi, lučkom gradu na zapadu Saudijske Arabije, saopštilo je saudijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Pogubljenjem Eliasa Ismaila, broj egzekucija izvršenih u Saudijskoj Arabiji od početka godine popeo se na 79, prenela je agencija Frans pres pozivajući se na izvore bliske saudijskim vlastima.

U Saudijskoj Arabiji smrtna kazna se izriče za terorizam, ubistvo, silovanje, oružanu pljačku i trgovinu drogom.

Čak 47 osoba osuđeno je 2. januara ove godine na smrt zbog terorizma, uključujući i vođu šiitske zajednice u pretežno sunitskoj Saudijskoj Arabiji, imama Nimr al Nimra, čije je pogubljenje izazvalo diplomatsku krizu sa Iranom.

Ukupno 153 osobe pogubljene su u Saudijskoj Arabiji tokom prošle godine, što je najveći broj u poslednjih 20 godina u toj zemlji koja primenjuje rigorozne šerijatske zakone, preneo je Frans pres, pozivajući se na zvanične podatke.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd