Skip to main content
Tomislav Karadžić i Zvezdan Terzić

Kako se sukob na relaciji Terzić-Karadžić odražava na Crvenu zvezdu i reprezentaciju Srbije?

Foto: MN Press
Uspesi u mlađim kategorijama reprezentacije direktno utiču na finansije klubova, jer zahvaljujući njima tržišna vrednost mladih fudbalera vrtoglavo raste. Grujićev transfer u Liverpul najbolji primer.

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije i Crvene zvezde Tomislav Tole Karadžić i Zvezdan Terzić, već izvesno vreme vode međusobni rat. Karadžić je između ostalog za Terzića rekao da je lice sa poternice, dok mu je ovaj uzvratio rekavši za njega da je švercer?! 

I tako dok se oni prepucavaju preko medija mi bi trebalo da se radujemo što je reprezentacija Srbije uspela konačno nekoga da pobedi, pa makar to bila i selekcija Estonije i to u prijateljskoj utakmici. Ono što je posebno zanimljivo je to što je većina igrača koji su igrali na poslednjoj utakmici protiv pomenute Estonije proveli makar deo svoje karijere (u prvom timu, ali i u mlađim kategorijama) u OFK Beogradu i Crvenoj zvezdi, klubovima na čijem je čelu bio tj.  još uvek je Terzić. Izgleda da se njihov sukob nije odrazio za poziv igrača za nacionalni tim ni u mlađim selekcijama, pitanje je kako će se stvari odvijati u budućnosti. 

Ovo je spisak igrača koji su nastupali za ove klubove:

1. Vladimir Stojković je afirmaciju stekao u Crvenoj zvezdi, iako je kasnije prešao u Partizan 

2. Branislav Ivanović je u rodnoj Sremskoj Mitrovici igrao za fudbalski klub Srem do svoje 17. godine, kada su ga  ljudi iz OFK Beograda pozvali da pojača njihove redove što je i učinio.

3. Nikola Maksimović je kao  21-godišnjak prešao iz Slobode iz Užica u Crvenu zvezdu, u kojoj je proveo samo jednu sezonu.

4. Uroš Spajić je prošao celu omladinsku školu Crvene zvezde i kasnije je nastupao za prvi tim, odakle je otišao u Tuluz.

4. Predrag Rajković je kao talentovan golman stigao u Zvezdu iz Jagodine i to nakon što je postao evropski prvak sa omladinskom reprezentacijom Srbije.

5. Luka Milivojević je iz Rada stigao u klub iz Ljutice Bogdana, zbog velike ljubavi prema crveno-belima.

6. Nemanja Maksimović je debitovao za "A" selekciju na poslednjoj utakmici kada je ušao u igru umesto Milivojevića, a nekoliko godina je igrao u mlađim kategorijama Crvene zvezde nakon čega je otišao u inostranstvo.

7. Nemanja Matić, sada je član velikog Čelsija, a nekada je igrao u mlađim kategorijama crveno-belih.

8. Filip Đuričić je svojevremeno važio za najveći talenat omladinske škole Crvene zvezde. Nikada nije stigao do prvog tima crveno-belih, iako mu je to bila velika želja. Kao tinejdžer je otišao u holandski Herenven, gde se odlično snašao. Ipak loš izbor kluba nakon toga je koštao velike karijere. U Benfiki nije imao sreće i usledile su brojne pozajmice.

9. Aleksandar Kolarov je u mlađim kategorijama bio u Crvenoj zvezdi, dok je nastupao za prvi tim OFK Beograda.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd