clear sky
17°C
20.05.2024.
Beograd
eur
117.105
usd
107.8514
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Kiš sa slaninom i krompirom

17.09.2014. 10:53
Piše:
Srbija Danas
Kiš sa slaninom i krompirom
Kiš sa slaninom i krompirom / Izvor: Profimedia

Brzo i jednostavno, toplo ili hladno – specijalitet za ″uvek″!

Potrebno:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 100g slanine
  • 4 krompira
  • 1 jaje
  • mekani sir sečen na kockice (zdenka ili zamešana rikota i neki polutvrdi sir)
  • so, biber

Priprema:

Krompir očistiti i iseckati na kockice, pa obariti. Jaje pomešati sa solju i biberom, pa dodati slaninu koja je prethodno iseckana na sitno i blago propržena. Mutite neko vreme, pa dodajte krompir i sir. Testo razvući na dimenziju pleha ili forme u kojoj će se peći specijalitet. Pleh prekriti papirom za pečenje, pa staviti testo, a na njega sipati smesu od krompira i sira. Peći 20 minuta na 200°.