UKUSNA TAJNA AZIJE: Krckava kineska svinjetina

25.02.2015. 10:43
Piše:
Srbija danas
Krckava kineska svinjetina - servirana porcija / Izvor: Foto: Srbija danas
Približite se Kini i u svom domu, veoma jednostavno, napravite savršen obrok inspirisan ukusima ove zemlje.

U receptu piše da se svinjetina servira uz makarone ali, naravno, prilog može biti šta god poželite - pirinač, pire krompir, bareno povrće...

Potrebno:

- 600g svinjskog filea

- 50g belog i 50g kukuruznog brašna

- 1-2 sveže, crvene paprike

- 150g makarona

- soja sos, aleva paprika, kim, ulje, so i biber

Priprema:

U dublji sud sipajte oba brašna, alevu papriku, kim, so i biber.

Svinjski file isecite na tanke duguljaste šnite i stavite u sud sa brašnom i začinima. Dobro promešajte rukama kako bi svako parče mesa bilo uvaljano u smesu.

Pržite u zagrejanom ulju i vadite na salvetu kako bi se iscedio višak masnoće.

Servirajte sa svežom paprikom, isečenom na žilijen, obarenim makaronama i soja sosom.

I, podrazumeva se, uživajte!

 

Piše:
Srbija danas
25.02.2015. 10:43
Pogledajte više