MESNATO SAVRŠENSTVO: Svinjska plećka punjena kobasicama

06.02.2015. 10:59
Piše:
Srbija Danas
Svinjetina punjena kobasicama / Izvor: Profimedia
Za sve gurmane i ljubitelje rolovanog mesa!

Potrebno:

  • 1,2kg svinjske plećke
  • 400g tanjih kobasica
  • 1-2 struka praziluka
  • 2-3 supene kašike soja sosa
  • ½ kafene kašičice bibera
  • 1 kafena kašičica majčine dušice
  • 2 šolja vina
  • 50ml ulja
  • so, biber

Priprema:

Rasecite plećku tako da dobijete ravnu ploču mesa. Začinite sa pola kafene kašičice bibera, majčinom dušicom i soja sosom. Preklopite ga i ostavite da upija aromu jedan sat. Za to vreme prodinstajte sitno seckan praziluk na masnoći, posolite i pobiberite ga.

Meso ponovo otvorite, nanesite praziluk na njega, pa stavite kobasice. Urolajte meso i zategnite ga koncem. Pobiberite i odozgo.

U širem tiganju zagrejte ulje i sa svake strane zapecite rolat. Posolite ga i prebacite u malo dublji pleh. Zalijte meso vinom i pecite ga najpre prekriveno aluminijumskom folijom, pa onda otkriveno.

Kada se plećka ispeče prebacite je na veliki komad aluminijumske folije, pa dobro zavijte i ostavite 10-15 minuta da bolje upije sve sokove.

Piše:
Srbija Danas
06.02.2015. 10:59
Pogledajte više