Potrebno:
Priprema:
Probajte i savršeno napunjen pileći file!
Rasecite plećku tako da dobijete ravnu ploču mesa. Začinite sa pola kafene kašičice bibera, majčinom dušicom i soja sosom. Preklopite ga i ostavite da upija aromu jedan sat. Za to vreme prodinstajte sitno seckan praziluk na masnoći, posolite i pobiberite ga.
Meso ponovo otvorite, nanesite praziluk na njega, pa stavite kobasice. Urolajte meso i zategnite ga koncem. Pobiberite i odozgo.
U širem tiganju zagrejte ulje i sa svake strane zapecite rolat. Posolite ga i prebacite u malo dublji pleh. Zalijte meso vinom i pecite ga najpre prekriveno aluminijumskom folijom, pa onda otkriveno.
Kada se plećka ispeče prebacite je na veliki komad aluminijumske folije, pa dobro zavijte i ostavite 10-15 minuta da bolje upije sve sokove.