clear sky
20°C
20.05.2024.
Beograd
eur
117.1131
usd
107.611
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

OVAKO NEŠTO NIKADA NISTE PROBALI: Savršeno napunjen pileći file!

14.12.2014. 10:52
Piše:
Srbija Danas
Punjeni pileći file
Punjeni pileći file / Izvor: Profimedia

Jer, ako je nešto savršeno onda je to kombinacija fete, spanaća, sušenog paradajza, pečuraka i belog luka - u piletini!

Potrebno:

  • 6 polovina pandlovanih pilećih grudi
  • 1 flaša italijanskog dresinga za salatu
  • 8 parčića belog bajatog hleba, iskidanog na komadića
  • ¾ šolje rendanog parmezana
  • 1 kafena kašičica seckane sveže majčine dušice
  • 1/8 kafene kašičice bibera
  • ½ šolje kisele pavlake
  • 1 supena kašika ulja
  • 3 čena belog luka (sitno iseckati)
  • 4 šolje iseckanog spanaća
  • 1 šolja pečuraka sečenih na listiće
  • 1 tegla paradajza sušenog na suncu, sitno seckanog

Priprema:

Pileći file staviti u veliku plastičnu posudu sa poklopcem i preko nje sipati dresing za salatu. Dobro zatvoriti i ostaviti u frižideru jedan sat. Za to vreme u multipraktik stavite hleb, parmezan, majčinu dušicu i biber, pa meljite dok se hleb ne pretvori u prezle. U velikoj činiji pomešati kiselu pavlaku i fetu, pa ostaviti sa strane.

Zagrejati ulje na srednjoj vatri, pa propržiti beli luk. Dodati spanać i dinstati dok ne počne da "vene". Izvaditi ga iz tiganja na tanjir, ali u tiganju ostavite tečnost, pa u njoj dinstajte pečurke dok ne omeknu. Izvadite ih na tanjir sa spanaćem i ostavite da se ohlade. Potom pomešajte spanać i pečurke sa fetom i pavlakom. Dodajte seckani sušeni paradajz i smesu razlijte na papir za pečenje i stavite u friz na pola sata.

Rernu zagrejati na 200°C. Na svaki pileći file staviti otprilike 3 supene kašike smese, urolati ih i zatvoriti pomoću čačkalica. Prebaciti piletinu na pleh postavljen papirom za pečenje i posuti je prezlama. Peći 25 minuta.