Skip to main content
Mia Torbica

Mia (8) je mali anđeo kome treba POMOĆ da pobedi bolest

Foto: Pomoć za Miu Torbicu
Ona ima osam godina i vodi bitku života.

Za Miu Torbicu (8) jedini spas se nalazi u dečijoj bolnici ''Bambini Gesu'' u Rimu. Od maja prošle godine, do početka decembra, Miino zdravstveno stanje je bilo stabilno. Bila je životno ugrožena 2013. ali je uspela da dobije bitku.

U decembru 2015. ustanovljeno je da se limfoblastna leukemija vratila. Devojčica je lečena u Univerzitetskoj dečijoj bolnici u Beogradu, gde je i ustanovljeno da je došlo do pogoršanja.

Ona je trenutno hospitalizovana u Univerzitetskoj dečijoj bolnici. Pre Nove godine bila je na hemoterapijama.

Profesor doktor Franko Lokateli, koji mesečno obavlja stotinak transplantacija koštane srži, pristao je da primi pacijentkinju iz Srbije. Poslat je račun i cifra, koja bi trebalo da bude uplaćena,  da bi devojčica dobila adekvatno lečenje.

Humanitarna akcija Pomoć za Miu traje par nedelja,  uspeli su da skupe oko 55 hiljada evra.

Humanitarnoj akciji ''Pomoć za Miu Torbicu'' svakodnevno se priključuje sve više ljudi iz zemlje, regiona i inostranstva.

Akciju je podržala Srpska pravoslavna crkva, Gudači Svetog Đorđa, Dunav osiguranje, humanitarna organizacija Novi Beograd itd. JP EPS je za Novu godinu na Miin račun uplatio 1.000.000 dinara.

Apelujemo na sve ljude dobre volje, da se priključe humanitarnoj akciji za Miu Torbicu u nadi i veri da možemo da joj pomognemo zajedno. 

Na facebook stranici https://www.facebook.com/pomoczamiutorbicu svakodnevno možete da se informišete o načinima na koje možete da pomognete.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd