NAHRANITE ČETVORO ZA 200 DINARA: Skuvajte savršen čorbast pasulj!

18.04.2015. 10:41
Piše:
Srbija Danas
Recepti za 200 dinara - Čorbast pasulj / Izvor: SD/ilustracija
Što bi rekli "Rokeri s Moravu": "Čorbast pasulj volem sa rebarca suva".

Potrebno:

  • 300g pasulja
  • 300g suvih kostiju i hamburške slanine (mešano)
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 sveža paprika

Priprema:

Pasulj staviti da vri 15 minuta, procediti i baciti tu prvu vodu. Pomešati sa sitno sečenom glavicom crnog luka, mesom i filetima paprike, posoliti, pobiberiti i začiniti po želji. Naliti vodom, kuvati dok se meso i pasulj ne skuvaju. Na kraju zapržiti blagom crvenom zaprškom (na malo ulja propržiti kašičicu brašna i aleve paprike), pustiti da još malo krčka, pa skinuti sa vatre.

NAPOMENA: Sva jela označena sa "Recepti za 200 dinara" mogu koštati toliko (pa i manje) u toku sezone uzgoja određenog povrća.

Piše:
Srbija Danas
18.04.2015. 10:41
Pogledajte više