Nauči, a ne naruči
Koga još zanima kuvanje? Nema se za to danas vremena, a i da se ima, tu je mama, ona se u to najbolje razume.
Savremene devojke o tome jednostavno ne razmišljaju. Studentkinje pridošlice se hrane u menzi, one koje još uvek žive u porodičnom domu pretplaćene su na maminu kuhinju, a samostalne žene postale su zavisne od picerija, brze hrane i salata. I zašto bi onda ijedna znala da kuva?
Pa šta i kad se udaju? Sve i da ne bude bogataš, uvek će se imati za neku pristojnu večericu u nekom fensi restoranu, jer pobogu, zarađivaće toliko. Ručak i doručak da ne računamo, posebno ne u vreme dijeta, ipak treba misliti na kilažu. Ako ne zbog dijete onda zbog posla, ne stiže se, to je u sred radnog vremena, ako se ne računa ovaj sendvič ili pica jutros naručena.
Toliko je raznih recepata, aplikacija za mobilne telefone, pa čak i igrica o kuvanju, samo je pitanje da li ih koriste devojke. Kuvanje supe iz kesice, kafe i kuvana jaja je sve što se zove kulinarstvo mnogima, ostalo je prava filozofija. Nije baš umesno tražiti navigaciju u sopstevnoj kuhinji, ali eto, dešava se.
Ne morate imati sposobnosti i pretenzije Rudolfa van Vina, svetski poznatog kuvara inače, nije potrebno ni da redovno kuvate za druge, ali bi bilo očekivano da umete sami sebi nešto da spremite kada nema ko drugi. Ne mora da bude ni super komplikovano ni teško, već nešto jednostavno i osnovno, ništa više od toga. I kako kažu, hrana osvaja mnoga srca, al prvo osvojite sebe.