Skip to main content
Maturanti Artmedia

NOVA GENERACIJA FILMADŽIJA: U Artimediji se rađaju nove zvezde Holivuda

Foto: Promo
Obično je školovanje u očima đaka najviši stepenik do uspeha, ključna prepreka do cilja, međutim, postoje škole u kojima je cilj na dohvat ruke.

Uredbom Vlade Republike Srbije koja će namamiti holivudske producente u Beograd, srednja škola Artimedia postaje važan šraf u svetskoj filmskoj industriji.

-I do sada se puno snimalo, uglavnom filmovi domaće produkcije, a sada nas očekuju i veliki holivudski projketi – otkriva nam Predrag Vasić, učenik Artimedije i zvezda filma „Montevideo, Bog te video“ i dodaje – Sreća je što mi u okviru škole imamo mogućnost da se i glumački edukujemo, ali i da se upoznamo i sa elementima režije, scenografije, produkcije. To nam daje ključnu prednost na svim kastinzima, jer smo filmski školovani – uz osmeh zaključuje naš sagovornik.

 Predrag Vasić
Foto: Promo

Pored dramskog smera, Artimedia upisuje i učenike u muzičkom i novinarskom smeru, a postoji i interesovanje za uključivanje svih učenika i profesora škole u sve faze produkcije, jer je američkim producentima originalni koncept jedine privatne umetničke škole na Balkanu izuzetno zanimljiv. Izgleda da se u Artimediji rađaju nove holivudske zvezde. Da ni klasičan vid obrazovanja nije zanemaren, dokazuje i činjenica da je od ovog septembra upisana i prva generacija gimnazijalaca u srednju školu Artimedia.

Srednja škola Artimedia svake godine obezbeđuje velike subvencije za sve upisane učenike u dramski, muzički, novinarski smer i gimnaziju opšteg tipa. Besplatna testiranja su ulazna karta za školovanje sa osmehom!

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd