Ovo je opasno: Nemojte kuvati istu vodu dva puta
Kuvalo za vodu je sastavni deo u većini domaćinstava, ali i sa tim treba oprezno postupati.
Većina njih već ranije skuvanu vodu koja ostane u kuvalu kasnije opet prokuvaju po potrebi, međutim takva voda je jako štetna po zdravlje.
Višak vode koji ostane nakon kuvanja treba prosuti i uvek sipati novu.
Kada se kuva, voda izgubi štetne materije, međutim ako se kuva drugi put tada će sve ono dobro što je ostalo u njoj iščeznuti.
Ako vodu ostavite predugo da se kuva ili je ponovo prokuvate, njeni hemijski sastojci se menjaju, a zdravi minerali postaju štetni. Samim tim u kuvalu nastaje kamenac koji može dalje uzrokovati kamen u bubrezima.
Nitrati iz vode na visokim temperaturama postaju kancerogeni i povezuju se sa rakom jajnika, debelog creva, jednjaka i želuca.
Dok Svetska zdravstvena organizacija tvrdi da je najveća opasnost u vodi za piće arsen koji vodi do trovanja, problema s probavnim organima, dijabetesom, kardiovaskularnim bolestima i raznim drugim štetnim posledicama.
Ako imate problema sa oticanjem nogu, OVDE možete pročitati kako da na prirodan način to sprečite.
Pročitajte i:
- IMA NEVIĐENE MIŠIĆE: Bodibilder otkriva koji PRIRODNI SASTOJAK IZ LJUDSKOG TELA koristi (VIDEO)
- VAŠE DETE SE GUŠI: Evo šta treba da radite, a šta NIKAKO ne smete da radite
- KRENUO NA KAMPOVANJE I UMALO OSTAO BEZ OKA: Deo šatora mu dodirivao nosnu kost (FOTO)
- SA DVE GODINE OSTAO BEZ ŠAKA: Evo kako danas živi i ko je KRIV ZA TO (VIDEO)
- SRPSKI DOKTOR TVRDI: Sve je prevara, sida se ne prenosi seksualnim putem!