Pasta sa kremom od ljute papričice

25.08.2014. 10:25
Piše:
Srbija Danas
Pasta sa paprikom / Izvor: Foto: Tumblr/ilustracija
Pravi italijanski užitak!

Potrebno:

  • 1 glavica luka
  • belo vino
  • 1 velika ljuta papričica ili 2 manje
  • bosiljak, peršun
  • 320g paste (preporuka: integralni rigatoni)
  • ulje
  • so
  • parmezan

Priprema:

Luk iseckati na sitno i dinstati ga na zagrejanom ulju. Dodati malo belog vina i dinstati dok luk ne postane staklast. Dodati papričicu seckanu na žilijen i dinstati 15 minuta na blagoj vatri. Ako je potrebno, dodati malo vode. Presuti u drugi sud i pasirati dok smesa ne postane homogena, pa pred kraj dodati malo bosiljka. Procediti višak tečnosti.
Obariti rigatone al dente, pa vratiti krem na vatru i dobro promešati, pa dodati supenu kašiku ulja.
Servirati pastu, krem preko nje i odozgo narendan parmezan i sitno seckan peršun.

A posle ručka - Tiramisu!

Piše:
Srbija Danas
25.08.2014. 10:25
Pogledajte više