clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Pasta sa piletinom u sosu od gorgonzole

11.09.2014. 10:42
Piše:
Srbija Danas
Pasta sa gorgonzolom
Pasta sa gorgonzolom / Izvor: Profimedia

U ovom specijalitetu uživati uz bocu Šardonea...

Potrebno:

  • 500g testenina
  • 450g pilećeg filea, isečeno na kockice
  • 1 supena kašika maslinovog ulja
  • 1 veći čen belog luka, sitno seckan
  • ¼ šolje belog vina
  • 1 šolja neutralne pavlake
  • ¼ šolje pilećeg bujona
  • 2 šolje (230g) mrvljene gorgonzole
  • 6-8 listova sveže žalfije, tanko iseckane
  • sitno seckan svež peršun, so, biber, rendani parmezan

Priprema:

Pastu skuvati po uputstvu. U međuvremenu, u velikoj šerpi na srednjoj vatri, propržiti piletinu na ulju dok ne dobije boju. Dodati beli luk, pa dinstati još malo. Sipati vino i mešati da se skinu mrvice mesa sa dna šerpe. Dodati bujon i pavlaku, pa kuvati dok se sos ne zgusne. Dodati gorgonzolu, žalfiju, so i biber i kuvati dok se sir ne otopi.

Pastu procediti i pomešati sa sosom. Posuti parmezanom i peršunom.