clear sky
16°C
30.05.2024.
Beograd
eur
117.1153
usd
107.9304
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Pečena škarpina

16.06.2014. 09:25
Piše:
Srbija Danas
Pečena škarpina
Pečena škarpina / Izvor: Profimedia/ilustracija

Belo i posno meso ove ribe prijaće vam uz dinstano povrće.

Potrebno:

  • 1kg škarpine
  • 1,5dl ulja
  • kašika brašna
  • 1,5dl belog vina
  • lovor
  • limun
  • so, biber



Priprema:



Ribu nakapajte sokom od limuna, posolite, pobiberite i stavite u podmazan sud. Napravite sos od ulja, brašna i vina i razblažite ga sa malo vode. Posolite, pobiberite i dodajte lovor, pa time prelijte ribu. Pecite u ugrejanoj rerni oko 40 minuta, stalno zalivajući sokom. Servirajte škarpinu uz dinstano povrće i prelijte sokom od pečenja.