fog
11°C
13.05.2024.
Beograd
eur
117.1305
usd
108.6856
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Pečeni krompir

12.05.2014. 18:18
Piše:
Srbija Danas
Pečeni krompir
Pečeni krompir / Izvor: Profimedia

Začinjen belim lukom i sirćetom.

Potrebno:

  • 1kg krompira
  • 5-6 čenova belog luka
  • 2-3 supene kašike sirćeta
  • kapar, so, ulje



Priprema:

Krompir dobro očistite i isecite ga reckavim nožem. Posolite ga i polijte uljem. Dobro pomešajte i ravnomerno ga rasporedite u plehu. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite na 200°C dok krompir ne omekne. Skinite foliju i zapecite da dobije zlatnu boju.

Očistite beli luk i pasirajte ga, pa ga pomešajte sa sirćetom, sitno naseckanim kaprom i solju. Tom smesom prelijte krompir, ponovo ga pokrijte folijom i pecite još 10-15 minuta.

}