clear sky
7°C
22.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Piletina sa pečurkama

11.04.2014. 14:33
Piše:
Srbija danas
Piletina sa pečurkama
Piletina sa pečurkama / Izvor: Foto: Profimedia
Preporučuje se serviranje uz zelenu salatu i krompir (pržen ili pečen u rerni, sa začinima).

Potrebno:

  • 500g pilećeg filea
  • 600-700g šampinjona
  • 200g kisele pavlake
  • kašika senfa
  • so, biber, mešavina začina - po ukusu


Priprema:

Šnicle pilećeg filea posuti mešavinom začina, uvaljati u brašno i propržiti sa obe strane na ulju, na jakoj temperaturi. Odložiti šnicle.
U drugom sudu dinsati oprane i iseckane šampinjone, začiniti solju, biberom i mešavinom začina. Kada se udinstaju i iz njih ispari tečnost, dodati senf i pavlaku.
Šnicle vratiti na vatru i preko njih sipati smesu od pečuraka i pavlake. Dinstati još 3-5 minuta, kako bi se ugrejale šnicle.

 

Prijatan obrok želi Vam redakcija portala Srbija danas!

Piše:
Srbija danas
11.04.2014. 14:33