POSNO MORE U VAŠEM TANJIRU: Pasta sa mariniranim dagnjama
05.01.2015.
10:51
Dodajte posnoj trpezi razdraganu čar mora!
Potrebno:
- 200g testenine bez jaja
- 500g dagnji
- 1 paradajz
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 supene kašike sitno seckanog peršuna
- 8 supenih kašika maslinovog ulja
- sok od pola limuna
- 5-6 maslina
- so, biber, mešavina začina
Priprema:
Da li ste probali rižoto od morskih plodova?
Dagnje potopite u marinadu 2-3 sata pre pripreme jela. Marinadu napraviti tako što ćete sitno iseckati peršun i beli luk, dodati limunov sok i seckane masline, pa to pomešati sa dagnjama, posoliti i pobiberiti. Naliti maslinovo ulje i staviti u frižider. Povremeno protresti posudu.
Kuvati testeninu, a paralelno propržiti sitno seckan crni luk na malo ulja. Dodati marinirane dagnje i dinstati nekoliko minuta. U sos dodati sitno seckan oguljeni paradajz, so, biber i mešavinu začina, pa pustiti da se kuva još petnaestak minuta, uz mešanje i dolivanje vode. Pastu procediti i dodati u sos, pa kuvati još malo.