clear sky
21°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

POSNO, A SLASNO: Grilovani losos

13.12.2014. 10:52
Piše:
Srbija Danas
Grilovani losos
Grilovani losos / Izvor: Profimedia

Ovakav specijalitet zaslužuje vašu pažnju!

Potrebno:

  • 700g fileta lososa
  • 1/3 šolje soja sosa
  • 1/3 šolje smeđeg šećera
  • 1/3 šolje vode
  • ¼ šolje ulja
  • so, biber, beli luk u prahu

Priprema:

Probajte i pijanu pastrmku!

Filete lososa začini solju, biberom i belim lukom. U činijici pomešati soja sos, smeđi šećer, vodu i ulje, pa taj sos sipati u plastičnu posudu sa poklopcem. Staviti ribu u tu marinadu, dobro zatvoriti, pa promućkati kako bi se marinada prelila preko fileta. Ostaviti u frižideru najmanje 2 sata.

Zagrejati roštilj na srednju temperaturu (ili roštilj tiganj). Blago nauljiti, pa staviti filete ribe da se griluju 6-8 minuta svaku stranu, ili dok riba ne počne da se lako odvaja viljuškom.