clear sky
15°C
15.05.2024.
Beograd
eur
117.1155
usd
108.571
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

POVRATAK U PROŠLOST: Spremite fantastičan sutlijaš!

14.10.2014. 10:47
Piše:
Srbija Danas
Sutlijaš
Sutlijaš / Izvor: Profimedia

Retko šta je lepše od pirinča u mleku, poslastice koje su nam bake tako često pripremale.

Potrebno:

  • 2 šoljice pirinča
  • ½ l mleka
  • 2 kašike šećera
  • 1 vanilin šećera
  • malo putera
  • cimet ili rendana čokolada

Priprema:

Pripremite i farmerski rižoto

Pirinač pročistiti i oprati, pa staviti da se kuva u zagrejanom mleku. Dodati šećer, vanilin šećer i malo putera. Kuvati dok pirinač ne omekša, a mleko se ne zgusne.

Sutlijaš po želji zamešati sa malo cimeta ili sa rendanom čokoladom koja će se istopiti od toplote pirinča.