clear sky
15°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PROLEĆE JE NA VRATIMA: Pripremite rižoto sa piletinom i spanaćem

18.03.2015. 10:12
Piše:
Srbija Danas
Rižoto sa spanaćem i piletinom
Rižoto sa spanaćem i piletinom / Izvor: Profimedia

Pravo iz suncem okupane Italije stiže nam pravo prolećno jelo.

Potrebno:

  • 350g piletine
  • 2 šolje pirinča
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 300g spanaća
  • 150ml belog vina
  • 1 litar pilećeg bujona
  • 20g putera
  • 2 supene kašike ulja
  • 30g parmezana

Priprema:

Da li ste probali farmerski rižoto?

Zagrejte ulje i puter u šerpi, pa propržite sitno seckan crni i beli luk. Dodajte iseckanu piletinu i dinstajte dok ne promeni boju. Dodajte pirinač i mešajte dok ne postane "staklast", potom dodajte vino i mešajte dok ne ispari. Dodati očišćen spanać, promešati pa sipati i šolju bujona. Kuvati i povremeno dodavati bujon – sve dok se pirinač ne skuva (ali pazite da se ne raskuva). Na kraju dodajte začine i servirajte sa rendanim parmezanom.