Skip to main content
Vladimir Putin drži govor

PUTIN: Rusija je primorana da odgovori na pretnju NATO pakta

Foto: Profimedia
Ruski predsednik Vladimir Putin danas je izjavio da je njegova zemlja primorana da ozbiljno razmotri načine kojima će odgovoriti na pretnju NATO alijanse, nametnutu aktiviranjem raketnog štita u Rumuniji.

- Moramo da potražimo razlilite načine kojima ćemo neutralisati pretnju po našu nacionalnu bezbednost, koju su SAD stvorile svojim raketnim štitom u Evropi. To je čisto i jasno kršenje vojnih sporazuma Rusije i SAD, pre svega što taj štit veoma lako može da dobije napadački karakte, i ispaljuje rakete srednjeg i dalekog dometa - upozorio je Putin.

KAD SE OBRUKAŠ PRED PUTINOM: General mu pokazivao džip, a kad je dohvatio kvaku, svi su zanemeli! (VIDEO)

Ruski predsednik je dodao da je ovo još jedan korak u "podizanju međunarodnih tenzija i nove trke u naoružanju, što nikome ne donosi dobro".

Rusija neće nasesti na provokacije!

Ipak, podvukao je da Moskva neće "nasesti na provokacije i neće dozvoliti da bude uvučena u takvu trku".

SEKS SKANDAL! Ministar uhvatio novinarku za guzu pred svima i rekao: "Oh, pa šta mi..." (VIDEO)

- Država će pažljivo nastaviti sa svojim postojećim planovima, ali će budno motriti na poteze drugih - istakao je Putin.

Američki raketni štit u Rumuniji postao je operativan juče. Nalazi se u mestu Deveselu, na jugozapadu zemlje, oko 180 kilometara od Bukurešta. Dodatni trn u oku za Ruse je što se postrojenje nalazi u nekadašnjoj bazi SSSR.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
22 Beograd