Potrebno:
Priprema:
Isecite 4 veća pravougaonika aluminijumske folije i premažite ih polovinom količine maslinovog ulja. Stavite svaki filet ribe na zasebnu foliju, pospite mešavinom začina, pokapajte limunovim sokom i premažite sa još malo ulja. Zamotajte ribu u foliju i pecite u zagrejanoj rerni na 180° 10-15 minuta.
Povrće očistite i isecite ga na tanke trake. U većem tiganju zagrejte ulje i povrće kratko prodinstajte. Dodajte mešavinu začina i dinstaje još dva minuta.
Na 20g margarina kratko prodinstajte sitno seckan luk. Dodajte pomorandžin sok, rendanu pomorandžinu koru i mešavinu začina. Kuvajte uz neprestano mešanje 3-4 minuta i dodajte gustim razmućen sa vodom. Skinite sa vatre i u vruć umak postepeno umešajte preostali margarin.
Pečenu ribu izvadite iz folije, stavite na ugrejane tanjire i poslužite s prilogom od povrća i umakom od pomorandže.