clear sky
23°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

AL' JE LJUTA OVA RIBA: Napravite štuku sa renom!

03.12.2014. 10:07
Piše:
Srbija Danas
Štuka sa renom
Štuka sa renom / Izvor: Profimedia

Em ren, em pavlaka, em štuka!

Potrebno:

  • štuke dovoljno za 4 porcije
  • 60g korenja za supu (peršun, paškanat, šargarepa)
  • limunov sok
  • 3 supene kašike rena
  • 400g kisele pavlake
  • 1 supena kašika brašna
  • 30g putera
  • so

Priprema:

Da li ste probali pohovanu pitu od kačkavalja?

Očišćenu štuku staviti u vruću posoljenu vodu, u kojoj je limunov sok i naseckano korenje povrća. Kuvati 12-14 minuta. Podeliti bareniš u porcije i preliti sosom.

Sos: sitno seckan ren pomešati sa brašnom i posoliti, pa zaliti pavlakom i sa 100ml ribljeg bujona. Dodati puter i kuvati neko vreme uz neprestano mešanje.