clear sky
16°C
24.05.2024.
Beograd
eur
117.1121
usd
108.1667
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ROŠTILJ UPRKOS JESENI: Ražnjići sa paprikom

24.10.2014. 10:06
Piše:
Srbija Danas
Ražnjići
Ražnjići / Izvor: Foto: Tumblr/ilustracija

Raspalite makar električni rošilj ili na gril tiganju dozovite ukus lepog vremena.

Potrebno:

  • 500g filea (svinjski ili teleći)
  • 2 paprike (1 crvena, 1 zelena)
  • 2 glavice crnog luka
  • aleva paprika, biber, so
  • mast

Priprema:

Meso iseći na malo veće kocke. Papriku i lik iseći na četvrtine. Na štapiće za ražnjiće naizmenično nabadati sastojke. Posoliti, pobiberiti i začiniti mlevenom paprikom. Ražnjiće ispržiti sa svih strana na zagrejanoj masti ili na električnom roštilju.

Servirati uz prepečen hleb ili bareni pirinač i umake.