Skip to main content
Luj van Gal

SKOLS: Mančester zahvaljujući treneru igra kukavički VAN GAL: Može da priča šta hoće!

Foto: Profimedia
Legendarni fudbaler optužuje aktuelnog trenera Junajteda.

Nekadašnji fudbaler, koji je ostavio veliki trag u Mančester junatedu Pol Skols, optužio je aktuelnog trenera Luja van Gala da ne podstiče igrače na kreativnost, kao i da ih ne forsira ofanzivnu igru.

– Najteže je naučiti igrača da postiže golove i bude kreativan. Očigledno je da u timu postoji nedostatak rizika i kreativnosti. Deluje da Van Gal ne želi da igrači pobeđuju i daju golove. To definitvno nije tim za koji bih voleo da igram. Aleks Ferguson se nije slepo držao stila igre – rekao je Pol Skols za Bi-Bi-Si.

Zatim je uzeo slučaj Vejna Runija kao odličan primer.

– Bio sam na gradskom derbiju i gledao Runija prvih 20 minuta. Odlično se kretao, ali igra u takvom timu gde niko nije u stanju da mu doda loptu. Rud van Nistelroj, Tedi Šeringem, Endi Kol, takođe ne bi mogli da igraju u ovom timu. Nema utrčavanja u kaznenom prostoru, igrači sredine terena ne odlaze napred. Mislim da je veoma teško biti napadač u ovakvom Junajtedu – dodao je Skols.

Holandski trener mu nije ostao dužan.

– U Engleskoj imate sjajan izraz: ‘Drvlje i kamenje mogu da mi slome kosti, ali reči nikad’. Više volim da koristim holandske, ali ova izreka je odlična. On nema nikakvu odgovornost i može da kaže šta hoće. Zašto govori takve stvari, za dobrobit kluba ili njega samog? KadaSkols bude mislio da treba da idem, ja ću otići, ali on nije odgovorna osoba u klubu, on nije predsednik Glejzer ili potpredsednik EdVudvard – rekao je Van Gal na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Kristal Palasa.

Zatim je nastavio.

– Ne želim da se branim, ni ne mogu da se odbranim, jer on je legenda kluba i njegove reči imaju jak eho, zato slušam. Ipak, mislim da ako si legenda kluba, onda bi trebalo da razgovaraš sa menadžerom ili njegovim prijateljem Rajanom Gigsom ili Edom Vudvardom, a ne na ovakav način – zaključio je Van Gal.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
6 Beograd