scattered clouds
13°C
22.04.2024.
Beograd
eur
117.1544
usd
109.8288
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Slasna čokoladna baklava

13.04.2014. 17:16
Piše:
Srbija Danas
Čokoladna baklava
Čokoladna baklava / Izvor: Foto: Srbija Danas
Za sve ljubitelje baklave i čokolade - predstavljamo najbolju moguću kombinaciju, čokoladnu baklavu.

Potrebno:

  • 500g kora za pitu
  • 200g mlevenih oraha
  • 200g mlevenog keksa
  • 200g rendane čokolade
  • 3 rendane jabuke

Agda:

  • 250g šećera
  • 400ml vode
  • 1 vanilin šećer


Priprema:
Pomešati smesu za fil. Kore prskati uljem i vodom, pa filovati i motati u rolate.
Voditi računa da se jufke ređaju u pleh od ivice do ivice.
Iseći na komade, nauljiti i peći na 180°C.
Skuvati agdu i zaliti vodom toplu baklavu.

Piše:
Srbija Danas
13.04.2014. 17:16