light rain
15°C
12.05.2024.
Beograd
eur
117.1305
usd
108.6856
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Slatka pizza

27.05.2014. 13:50
Piše:
Srbija Danas
Slatka pizza
Slatka pizza / Izvor: Profimedia

Ako volite svežu nanu, sitno seckane listiće možete posuti po pizzi, kako biste osvežili ovaj specijalitet, ali i poboljšali varenje.

Potrebno:

  • lisnato testo
  • 125gr malina
  • 125gr jagoda
  • 1 jabuka
  • 125g kristal šećera
  • 100g slatke pavlake
  • kokos



Priprema:

Napravite marmeladu od malina, jagoda i šećera: kuvajte desetak minuta.

Testo razvijte u krug i prebacite u tepsiju, tako da bude veće od dna, tj. da možete da napravite uzdignute ivice. Izbodite viljuškom testo na nekoliko mesta, pa stavite u rernu na 210° na 10 minuta. Posle par minuta izvadite tepsiju i razmažite kašičicu džema po testu, pa vratite u rernu na minut-dva... Postupak sa marmeladom ponovite još četiri puta. Kad je testo dobro pečeno, izvadite ga iz rerne.

Jabuke isecite na deblje kriške i blago ih grilujte, pa ih stavite na testo. Umutite slatku pavlaku i stavite je na pizzu tako da imitira rastopljenu mocarelu. Picu pospite kokosom, kako biste simulirali efekat parmezana.

DRUGA VERZIJA:

Slatku pizzu možete praviti i tako što ćete testo, umesto marmeladom, mazati nutelom, a odozgo ređati šumsko voće.