SPOJITE TESTO I MESO: Napravite burek sa piletinom!

31.03.2015. 10:54
Piše:
Srbija Danas
Burek / Izvor: Profimedia
Lagan, zdrav i šarmantan specijalitet u potpunosti će zavladati vašom trpezom.

Potrebno:

  • 6 debelih kora za pitu
  • 1 kafena kašičica mešavine začina
  • 1 supena kašika maslinovog ulja
  • 2 kafene kašičice aleve paprike
  • 1 kafena kašičica soli
  • 1 kafena kašičica bibera
  • 200g pečuraka (preporuka: šampinjoni)
  • 2 jajeta
  • 60g šargarepe
  • 600g pilećeg filea
  • 200ml ulja za prženje

Priprema:

Piletinu kuvati bar 20 minuta. Pečurke sitno iseckati i dinsati na maslinovom ulju. U činiji promešati sitno iseckanu ohlađenu piletinu, pečurke, rendanu šargarepu, jaja, mešavinu začina, bibe, so i alevu. Kore za pitu isecite u obliku pravougaonika (iz jedne kore treba dobiti 4 pravouganika), pa na svaki stavite 1-2 kafene kašičice fila i savijte. Bureke pržite u vrućem ulju.

Piše:
Srbija Danas
31.03.2015. 10:54
Pogledajte više