Skip to main content
Kosa

Šta je bolje: Gel, krema ili sprej za kosu?

Foto: Profimedia
Gel, krema i sprej za kosu su stvari koje se naširoko koriste u celom svetu. Pročitajte kad i kako treba koristiti ove proizvode.

U poslednjih nekoliko decenija vlada sveopšta pomama za raznim proizvodima za učvršćivanje, oblikovanje i dodatni sjaj kose, koje muškarci širom sveta sve više koriste. Nije bitno da li imate jež frizuru, čirokanu ili dužu kosu, proizvodi koji vam pomažu su široko prisutni, u raznim varijantama.

Kosa
Foto: Profimedia

Danas postoji više od 10 različitih proizvoda za oblikovanje kose, od voska, gela i paste, preko spreja za kosu i pene, do krema i gline. I među ovim proizvodima postoji mnogo varijanti, te je izbor zaista veliki i možete pronaći tačno ono što vam odgovara u moru brendova koji ih proizvode.

Najpopularniji proizvodi ove vrste, i kod nas i u svetu, su gel za kosu, krema i sprej. Evo kad i kako treba koristiti ove proizvode.

Gel za kosu: Koliko je vosak dobar za kratke frizure, toliko je gel dobar za one malo duže. Za sve frizure koje su trendovi sezone, koje s vremena na vreme svi nose (ali ih ubrzo i svi zaborave), najbolji izbor je upravo gel. Gelove možete kupiti od onih jako slabih, do onih jako čvrstih, koji ''drže'' kosu onako kako poželite u roku od sekund nakon nanošenja. Preporučuje se izbegavanje gelova ako imate retku kosu, jer se kosa nanošenjem gela dodatno ističe.

Krema: Za razliku od gela, krema nije dobar izbor za razne tipove frizura. Ona je idealna ako imate duže ''rokerske'' frizure. Idealna je za kovrdžavu kosu, ili pak za jako grubu kosu koja je uništena fenom. Nanošenje kreme će takvoj kosi dati sjaj i činiće se da je lepša.

Sprej za kosu: On je dobar i za malo duže frizure, ali i za one ekscentične. Sprej je poput tekuće gume i odličan je za volumen kose. Postoji i opasnost da njime preopteretite vašu kosu jer bi mogao da ostavi talog, koji opet može da asocira na perut.

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd