Četvrtak 07. dec 2023.
Dubai

ŠTA POSLE DIPLOME: Evo kako da provedete godinu dana BESPLATNO u Dubaiju!

Foto: Profimedia
Ko ne bi želeo da živi u gradu gde se nalaze desetine svetskih atrakcija, gde nasilje gotovo da ne postoji, i tamo gde 80 odsto stanovništva čine oni koji su došli u ovaj grad, i izabrali ga za svoj dom?

Ovde se radi nedeljom, ali ne radi se...

Prvi radni dan u Dubaiju je nedelja. Petak je sveti dan, dan koji je indentičan našoj nedelji. Ranije su neradni dani bili četvrtak i petak, ali zbog poslovanja sa zapadom četvrtak je zamenjen subotom.

Zovu ga gradom modernih čuda. U tržnim centrima možete i da skijate, možete obići ostrva koja su izgrađena ljudskom rukom, ili se popeti na vrh zgrade visoke kao dva Empajer stejta. Kaže se „ovde su stranci domaći“, jer samo 20 odsto čini lokalno stanovništvo. To što je mnogo ljudi, najrazličitijih kultura, ovde uspelo da se prilagodi, govori o tome da je ovaj grad više nego otvoren za ljude sa strane.

Dubai
Foto: Profimedia

Po nekim statistikama, Srba ima između 10 i 15 hiljada. Postoji srpska prodavnica, klub, pekara, tako da nema potrebe za nostalgijom.

Dubai
Foto: Profimedia

Kako do karte za Dubai?

Angažman u Dubaiju je najlakše naći u turizmu i hotelijerstvu. To ne treba da čudi. Prošle godine je Dubai posetilo 13,2 miliona turista. Već godinama je top destinacija i svake godine beleže rast gostiju. Treba napomenuti da je samim tim što je ova destinacija atraktivna za zapošljavanje, konkurencija ogromna. No, postoje programi koji mogu da vam otvore vrata ovog grada i kroz plaćenu, praktičnu obuku.

Dubai
Foto: Profimedia

Oni nude plaćen smeštaj i hranu, kao i novčanu nadoknadu, kao i garantovanu obuku u raznim oblastima ugostiteljstva. To znači da boravak u ovom gradu, na 6 meseci ili godinu dana može da bude BESPLATAN, a da pri tom ostvarite i mesečnu zaradu, i to radeći u nekim od najboljih imena u oblasti hotelijerstva, poput Interkontinentala, ili Šeratona, koji otvaraju vrata vašoj novoj karijeri širom sveta.

 Ukoliko ste završili fakultet ili ste pri kraju i želite u ovim oblastima da razvijate svoju karijeru, imate dobro znanje engleskog jezika, možete sebi kupiti kartu za život u Dubaiju.

Dubai
Foto: Profimedia

Zašto je Dubai bolji od većine sveta?

  • NEMA POREZA

Jedan od najboljih razloga za život i rad u Dubaiju je činjenica da ne postoji nikakav porez na plate. To znači da sve ono što zaradite je vaše i ne dugujete ništa državi.

Dubai
Foto: Profimedia
  • OTPREMNINA UZ PLATU

Ako radite dve godine ili duže u Dubaiju, dobićete otpremninu u visini od 15 odsto godišnje zarade, kao poklon za kraj radnog odnosa.

Dubai
Foto: Profimedia
  • MULTI-KULTURALNA RADNA SREDINA

Sa porastom turizma u Dubaiju i nezavisne ekonomije, on je postao prijateljska sredina za sve strance. Ovo znači da ćete u Dubaiju steći dragoceno internacionalno iskustvo u radu sa ljudima iz celog sveta.

Dubai
Foto: Profimedia
  • NAJBOLJA ŠANSA ZA KARIJERU

Prisustvo multinacionalnih kompanija u Dubaiju vam omogućava da radite na projektima o kojima možete samo da sanjate u većini drugih zemalja.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd