10. dec 2023.
Obrenovac, evakuacija

Stigli prvi kontigenti pomoći organizacije "Srbi za Srbe"

Foto: Tanjug/ilustracija
BEOGRAD - Predstavnici Humanitarne organizacije ''Srbi za Srbe'' isporučili su prvih nekoliko kontigenata pomoći preostalom ugroženom stanovništvu u Obrenovcu koji nisu još evakuisani iz tog grada, navedeno je u saopštenju te organizacije koja okuplja više hiljada članova iz dijaspore i Srbije.

Uz svesrdnu pomoć pripadnika Žandarmerije Srbije, velike zalihe vode, hrane, lekova, opreme za spasavanje i druge najrazličitije humanitarne pomoći su uspešno isporučeni.

Organizacija ''Srbi za Srbe''je samo u poslednjih 48 sati prikupila preko 50.000 evra u donacijama širom sveta, navedeno je u saopštenju te organizacije.

Donacije i donatori se, iz sata u sat, beleže i informišu na sajtu www.srbizasrbe.org

Humanitarna organizacija ''Srbi za Srbe'', koja okuplja više hiljada članova iz dijaspore i Srbije, pokrenula je veliku akciju pomoći ugroženima od poplava širom Srbije i Republike Srpske.

Organizacija od 2005. godine aktivno radi na prikupljanju i pružanju socijalne i humanitarne pomoći ugroženim porodicama sa petoro i više dece širom Balkana.

Predsednik "Srbi za Srbe" Igor Rašula izjavio je da su prvi kontigneti pomoći ove organizacije uspešno upućeni porodicama u Obrenovcu i okolini do kojih su volonteri ove organizacije uspeli da stignu.

 

Vremenska prognoza
Mist
3 Beograd