Ponedeljak 26. feb 2024.
Žena čisti prozor

Sviđaju vam se vlažne maramice za čišćenje? Napravite ih sami!

Foto: Profimedia
Umesto da dajete previše novca za vlažne maramice za čišćenje nameštaja ili prozora – pokrenite se i napravite ih sami.

Ukoliko su vam prozori zamrljani, a nemate previše vremena da se posvetite čuvenoj igrariji "voda – sapunica – voda – sredstvo za pranje prozora – voda – novine", vlažne maramice za brisanje staklenih površina mogu biti odličan izbor.

Takođe, ako se na vašem lakiranom nameštaju vide otisci dečjih prstića umočenih u tempere, postoje i za to vlažne maramice koje očas mogu vratiti potreban sjaj.

No, zašto biste davali novac za specifične maramice kada ih možete napraviti sami?

Kuhinjski ubrusi
Foto: Profimedia

Dovoljno vam je pakovanje kuhinjskih ubrusa, univerzalno sredstvo za čišćenje i kesa sa patent zatvaračem ili kutija koja može da se zatvori hermetički.

Uzmite jednu rolnu kuhinjskih ubrusa i presecite je reckastim nožem za hleb. Jednu polovinu sačuvajte za drugi put, a iz jedne izvucite karton iz sredine i izvucite središnji list naviše, onako kako izvlačite vlažnu maramicu iz pakovanja. Stavite ubruse u kesu (ili kutiju) tako da taj izvučeni list bude gore. Sipajte šolju univerzalnog sredstva za čišćenje (domaćeg ili fabričkog) i ostavite ubrus da se natapa. Posle 30 minuta okrenite kesu ili kutiju tako da se ubrus natopi sa svih strana.

- Ukoliko se vremenom ubrusi malo osuše, sipajte malo vode kako biste ih osvežili.

- Umesto ubrusa možete koristiti i krpe. 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd