light rain
19°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

TAJNE McDonald's-a: Kako nastaju ukusi koje svi prepoznajemo

31.03.2016. 17:23
Piše:
Srbija Danas
McDonalds
McDonalds / Izvor: Foto: Promo

U McDonald's restoranima postoji više od 50 bezbednosnih provera goveđeg i pilećeg mesa koja se sprovode svakodnevno, a kako kažu u ovoj kompaniji, te provere se često vrše po rigoroznijim standardima u odnosu na one koje postavljaju regulatorne institucije.

Jedno od najčešćih pitanja kada je reč o meniju ove kompanije, jeste da li hrana koju služe sadrži GMO.

''U McDonald’s restoranima u Evropi ne koriste se genetički modifikovane sirovine u pripremi proizvoda koje služimo našim gostima. To se odnosi i na Srbiju gde se koriste isključivo proizvodi i sastojci koji zadovoljavaju najviše evropske standarde kvaliteta i bezbednosti, i u skladu su sa relevantnim zakonima u Republici Srbiji i Evropskoj Uniji'', kažu u ovoj kompaniji.

Kada je reč o video snimcima koji se mogu pronaći na internetu u kojima se tvrdi da se za spremanje McDonald's proizvoda koristi ''ružičasta masa'', u ovoj kompaniji kažu da oni nisu istiniti i da su svi proizvodi napravljeni od najkvalitetnijih sastojaka.

Naposletku, veoma važno pitanje je količina soli koja se unosi u dečiji organizam. Količina soli u Happy Meal obrocima McDonald`s restorana u skladu je sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije i ne prelaze preporučenu gornju granicu dnevnog unosa soli.

McDonald's
McDonald's / Izvor: Foto: Promo

Kako nastaju prepoznatljivi ukusi?

McDonald’s teži odgovarajućim procesima pravljenja hrane tako da se zadrže svi vitamini i minerali, koji se prirodno nalaze u hrani.

 Salata

  • Salate sadrže različite mešavine detaljno očišćene i oprane zelene salate i različitog povrća, nemaju konzervanse, u zavisnosti od tipa salate, čuvaju se na odgovarajućoj temperaturi i na taj način u potpunosti čuvaju svežinu, karakterističan ukus i hranljivu vrednost, poslužuju se, a vrstu preliva 

 Pomfrit

  • McDonald’s svetski poznati pomfrit pravi se od posebnog krompira selektiranog prema kvalitetu, ukusu i veličini. Dobavljači seku krompir, pripremaju ga i zamrzavaju pre dopremanja u restorane. Oni se potom u restoranima prže u biljnom ulju, tako da ih kupci dobiju hrskave, tople i sveže.

Govedina

  • U McDonald’s Srbija restoranima koristi se samo čisto goveđe meso, bez dodataka, boja i konzervansa, bez sastojaka za rast mesa, roštilj koji je u obliku prese, meso se peče sa obe strane, a pri tom se ne koristi nikakva dodatna masnoća. Na kraju se, za karakterističnost neodoljivog ukusa, na meso dodaju začini so i biber.
  • Nakon što se goveđe meso samelje ono se odmah zamrzava, kako bi se obezbedio kvalitet i sačuvao prepoznatljiv ukus. Takvo meso se potom transportuje u zatvorenim kamionima hladnjačama.

Ulje

  • U McDonald’s restoranima za prženje pomfrita, pilećeg mesa i medaljona, ribljih filea i pita sa voćem koristi se biljno ulje koje se svaki dan filtrira i proverava posebnim instrumentima za ispitivanje kvaliteta ulja, pa se u skladu s tim ulje redovno menja.

McDonald's
McDonald's / Izvor: Foto: Promo