Ponedeljak 04. mar 2024.
Teslin vremeplov

TESLIN VREMEPLOV ODUŠEVIO I NIŠ: ''Oživljavanje'' čuvenog naučnika ispraćeno burnim aplauzima

Foto: Promo
Umetnički projekat kompanije Telekom Srbija, „Teslin vremeplov“ predstavljen je na centralnom gradskom trgu u Nišu.

Povodom obeležavanja 160 godina od rođenja Nikole Tesle, nakon Beograda i Novog Sada, veliki broj Nišlija imao je priliku da, putem spektakularnih 4D projekcija, krene na putovanje kroz neobičnu životnu priču slavnog naučnika, upoznajući se sa njegovim najznačajnijim dostignućima.

Teslin vremeplov
Foto: Promo

U Nišu je „Teslin vremeplov“ dočekan sa velikim nestrpljenjem, a kao i na prethodnim destinacijama, ispraćen je burnim aplauzima, postigavši neverovatan uspeh. Tokom dva meseca, u tri grada je više od pola miliona ljudi, gledalo u fasade zgrada koje su bile „platna“ sa kojih se Tesla „lično“ obraćao publici, budući da je celokupan sadržaj digitalne predstave rađen po njegovim originalnim zapisima i skicama izuma koje nam je ostavio u nasleđe.

ON JE OŽIVEO TESLU I ODUŠEVIO BEOGRAD: Ljudi su željni alternative za ''trg, mikrofon i rokaj''

„Projektom ‘Teslin vremeplov‘ želeli smo da odamo počast genijalnom naučniku i veoma nam je drago što je zainteresovanost građana u sva tri grada bila izuzetna. ‘Teslin vremeplov‘ predstavlja još jedan projekat kojim Telekom Srbija podržava promociju i razvoj nauke. Nikola Tesla nam je omogućio savremeni način života, globalnu povezanost i unapređenu komunikaciju, a to su vizije koje vezuju Telekom Srbija sa velikim Teslom“, izjavila je Marija Bošković, direktorka Sektora za PR kompanije Telekom Srbija.

TESLA JE BIO PROROK: Ova rečenica našeg genija iz 1926. godine SAVRŠENO opisuje današnjicu

Marija Bošković
Foto: Promo

Inovativni projekat „Teslin vremeplov“kroz dinamične zvučne efekte i autentične animacije na simboličan način dočarava Teslin izumiteljski dar i pripoveda priču o nastanku i razvoju njegovih revolucionarih ideja i pronalazaka kojima je unapredio čovečanstvo.

PUTOVANJE TESLINIM VREMEPLOVOM: Veliko iznenađenje za Beograđane povodom 160 godina od Teslinog rođenja

U susret obeležavanju 160 godina od rođenja jednog od najvećih naučnika svih vremena, „Teslin vremeplov“ je obišao tri najveća grada u Srbiji, dok su desetine hiljada posetilaca tokom trodnevnih projekcija na otvorenom, dodatno potvrdile da je domaća javnost veoma ponosna na dostignuća velikog Nikole Tesle. Digitalna predstava posvećena Teslinom životu i delu otvorila je prostor i za nove projekte Telekoma Srbija koji će popularizacijom nauke nastojati da inspiriše neke buduće, mlade pronalazače. 

Projekcije „Teslinog vremeplova“ u Nišu biće prikazane 20. juna, od 21 do 23 časa. 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd