clear sky
18°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Torta od testenine

22.05.2014. 19:34
Piše:
Srbija Danas
Torta od testenine
Torta od testenine / Izvor: Profimedia

Nije desert, ali je slatka i pravi je odabir za goste na ručku!

Potrebno:

  • 700g makarona
  • 1 kafena kašičica soli
  • 2 supene kašike ulja
  • 800g paradajza
  • 300g mlevenog mesa
  • 400g pečuraka
  • 150-200g maslina
  • 4 jajeta
  • 200g kačkavalja
  • 300-400g mocarele
  • origano, bosiljak



Priprema:

U šerpu sipati vodu sa solju i uljem i sačekati da provri pa ubaciti testo. Kada se testo obari, procediti ga i isprati hladnom vodom, kako se ne bi ulepilo.

Paradajz izrendati. Mleveno meso razbiti na komadiće i ispržiti, pa dodati iseckane pečurke, masline, origano i bosiljak. Promešajte dobro, pa dodajte paradajz i ostavite da vri dok se ne ugusti.

Jaja obariti i oljuštiti.

Sos, kada se zgusne, pomešati sa makaronama. Naseckati mocarelu i barena jaja i složiti ih na dno suda. Preko njih sipati polovinu testa i sosa, pa odozgo naređati preostalu mocarelu i jaja. Ponovo preko toga presuti testo. Odozgo narendati kačkavalj i peći 20 minuta na 200°.