Skip to main content

Toyota predstavila Sports drive logger

Svaki proizvođač sportskih automobila se trudi da svojim kupcima ponudi neki novitet, koji nemogu naći kod konkurencije. Nažalost kako tehnologija napreduje tako i sportski automobili počinju sve više da liče, bar po performansama, jedni na druge.

Upravo zato je Toyota ideja da svim kupcima GT86 ponudi uređaj, Sports Drive Logger, koji će pratiti i snimati kompletnu telemetriju. Sports Drive Logger je dizajniran da prikupljan širok dijapazon podataka kao što je trenutna brzina, ubrzanje, kočioni put, trenutna pozicija i tako dalje, sve to snima na USB da bi vozač , kasnije na miru, mogao da pregleda statistiku. Kako ovakvi uređaji već postoje, Toyta je otišla korak dalje i u saradnji sa Sonyjem omogućila da ove podatke importujete u Gran Turismo 6 i onda se virtuleno bar, takmičite protiv samog sebe. Posebna poslastica je što ovaj uređaj u potpunosti podržava tri auto staze u Japanu, Fuji, Tsubuka i Suzuka , što znači da kada odvezete krug na stazi, možete se vratiti kući, učitati podatke u GT 6 i na Playstationu probati da oborite svoj ili rekord nekog prijatelja , bez rizika po život ili dragoceni automobil.


U ovom trenutku Sports Drive Logger je moguće nabaviti samo u Japanu, a podrška je ograničena na gore pomenute staze, mada je Toyota najvila da planiran dodavanje novih u bliskoj budućnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd